2009 bilder/Nautnes_067_-_Kopi__4_.JPG

Her vil jeg prøve å samle alt stoff knyttet til sportsfiske. Dessverre overskygges bredden i sportsfiskeriet av problemene knyttet til fiske etter villaks og sjøørrett, oppdrettsnæringa, rømt oppdrettsfisk og fiskesykdommer. Dette er trist - for sportsfiskeren er mye mer enn "bare" en som jakter på fisk som er rød i kjøttet. Ikke er de (sportsfiskerne) bare opptatt av problemer heller - de er lidenskapelige friluftsfolk, som kan sitte ved bålet og kjenne seg i ett med naturen, glede seg over en liten ørret eller over nuet - og gi blanke blaffen i om det ikke bel napp en dag.

I løpet av det året vi har holdt på, har jeg hatt gleden av å møte Kenneth Bruvik, som kaller seg selv "fiskegal" - det får stå for hans egen regning - han er mest av alt opptatt av å få andre ut i naturen med fiskeutstyr. Dernest er han lidenskapelig opptatt av å kjenne nappet. Jaktradioen.net har hatt mye glede av dette bekjentskapet - og det kommer helt sikkert mer fra den kanten!

2009/Kajakktest_p___Sotra.JPG

Kenneth Bruvik gjør seg klar til å teste hvor stabil fiskekajakken fra Viking Kajakk på Asløy egentlig er! Det er mange tungtveiende grunner til å be Kenneth foreta en slik test: han er 2 meter høy, veier så mye at ingen krangler  eller er uenig med ham - og han elsker å padle. Kajakken fikk forresten toppkarakter!

Frykter superlusa!

I jaktradioens sending 9. oktober 2008, ga Kenneth Bruvik, som er ihuga sportsfisker og medlem i de, lokale jeger- og fiskerforeningen, uttrykk for stor uro over funnat av lakselus som ikke lar seg utrydde av bvanlige lusemiddel. Hva dette kan føre til på lang sikt, er det ingen som vet, men uroen knytter seg til hva som skjer dersom slike superlus smitter over på villfisk. Og da mener Bruvik at både sjøørretten og villaksen står i fare for å bli fullstendig utryddet. Han understreket at situasjonen var så alvorlig, at alt måtte gjøres for å finne en løsning på problemet.

Hør intervjuet med Kenneth Bruvik i del 2 av programmet 9.10.08.

 


Du kommer til Jaktradioen på twitter

ved å klikke: HERDu kommer til Jaktradioen på Facebook

ved å klikke: HER

 

 

 

På Forsiden rett til høyre for Alfa's øre

er linken du skal trykke på hvis du vil streame

sendingen direkte når den går på luften.


 

 

MENYEN PÅ FORSIDEN

 

 

 Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter
 
Jaktradioen, Søreidneset 106 , 5251 Søreidgrend, Tlf.: 004793208811, E-post: post@jaktradioen.net, Skriv ut siden
Websidene er laget i publiseringsverktøyet Mekke.no